Lisämyynti – huomaamaton lisämyynti

Lisämyynti on 2000-luvulla suuresti itseään esille nostanut käsite. Olisiko ollut tarkalleen vuosi 2005, kun ensimmäisen kerran itse kunnolla törmäsin työurallani myynnin parissa lisämyynnin sanaan! Pyöreän kymmenisen vuotta olen itse käsitettä nyt pyöritellyt ja monen monta kertaa pilkkonut useampaan pienempään osaan.

Aikoinaan aloitin treenaamaan ja muokkaamaan itselleni sopivia spiikkejä, joiden voisi ajatella olevan lisämyyntiä. Vuosien varrella taitoa on karttunut ja kokemus on muovannut teknisesti lisämyyntiä huomaamattomaksi. Itseasiassa niin huomaamattomaksi, että itse ei edes sitä näe tai koe lisämyynniksi. Tämä on iso osa joka päiväistä toimintaa myynnin alalla. Kun itse sitä ei edes miellä lisämyynniksi niin asiakaskaan ei sitä huomaa. Huomaamaton lisämyynti on uskomattoman tehokasta. Tuottoisaa lisää!

SONY DSC

On ollut erittäin antoisaa ja motivoivaa kouluttaa vuosien saatossa asiakaspalvelijoita sekä myyjiä lisämyynnin saloihin. Oikotietähän tähän ei ole, vaan jokaisen täytyy löytää se omasta kropasta. Lisättynä tähän vielä, että en kouluta ”tehkää kuten minä teen”, vaan haen jokaiselle erinäisten helpotusten ja ärsykkeiden kautta uusia mielikuvia itse asiaan – lisämyyntiin.

Tietynlaista pohjustusta lisämyyntiin tämä on ja tulenkin useaan otteeseen varmasti ottamaan muutaman asian suuresti esille. Lisämyynti on usealle ison iso peikko kannettavaksi selässään. Tunteet ja fiilikset seilaa jokaisella vuoristorataa tämän asian esille ottamisessa.

DSC_0197

Nyt sitten hemmetin skarppina: ”SAISIKO OLLA MUUTA, SITTEN MUUTA, ENTÄS SITTEN???” Nämä lauseet, mitkä juuri luitte, on jokainen varmasti kuullut useaan kertaan myyjän suusta. NE EIVÄT OLE MILLÄÄN TAVALLA LISÄMYYNTIÄ. Nostan suuresti ne myynnin kirosanoiksi! Niitä kuulee aivan liikaa päivittäin liikkeessä kuin liikkeessä! ”Saisiko olla muuta” -Miksi se kirosana tulee suusta?

Aina löytyy ratkaisu tähänkin ongelmaan. Kyllä, se on ongelma, kun puhutaan tehokkaasta lisämyynnistä. Myynnin peronal trainer Jusulta ratkaisut ongelmaan kuitenkin löytyvät. Tehokkaassa ja huomaamattomassa lisämyynnissä on hirvittävä ero verrattuna ääripäähän, eli tähän saisiko olla sitten muuta kysymykseen.

IMG_7058

Kun mietitään, että mistä se firma tekee nykyää tuloksen kilpailijoihin verrattuna, niin ratkaisu löytyy näistä isoista asioista. Pieni lisämyynti kasvaa isoksi. Tuottoisa lisä per tunti, per 10min, per asiakas.

Sinä, joka työskentelet provikalla. Saatan useinkin kuunnelleen asiakkaana sinun spiikkejä. Myyntitilanteen loppupuolella olen kuullut nämä kirosanat sinulta… juuri sinulta… Tehdään se tuotto yhdessä jatkossa sinun pussiisi. Räätälöidään sinun rooliisi sopivat asiat ja saamme tuottoisan lisän. myynti@jusutraining.com Ota yhteyttä ja kehitellään sopiva diili asian tiimoilta.

Hei te jotka painitte yrityksenne kanssa viikottain lisämyyntihaasteiden parissa. Olen käytettävissä. Ottakaa yhteyttä, kaffitellaan ja rakennetaan teille sopiva lisämyyntiformaatti.

DCIM101GOPRO

Painetta lisämyynnin tekemiseen kerääntyy jatkossa vielä entistä enemmän. On mielekkäämpää olla töissä, kun saamme mielikuvat asian tiimoilta kohtaamaan. Treenataan yhdessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s