Reissut – kaupallisuuden muutos

Lomalennon alkuvaiheessa koneessa jo kuulee marmatusta asiasta kuin asiasta. Hei ihmiset, pitäisi olla rennolla fiiliksellä kun loma on alkanut. Stressihän pukkaa vasta kunnolla niskaan loman alkaessa.

IMG_7003

Yksi valituksen aiheista on torikauppiaat lomakohteessa. Ne paikalliset myyjät jotka roikkuvat käsivarressa kiinni kun te kävelette pikku
lomapunotuksessa heidän kojujensa ohitse. Oletteko laittanut merkille, että enää se kauppaaminen ei ole niin aggressiivista. Itse huomasin, että nykyään sitä jopa kaipaa lomaansa. Nimittäin: Mitä torikauppiaat tekivät aikaisemmin ennen älypuhelin ja tablettia aikaa? Nykyään he ainakin suurimmaksi osaksi työaikaa istuvat kojunsa pikku jakkaralla ja sormeilevat tablettiaan! Asiakas ei olekkaan enää keskiössä tässä kaupankäynnissä! Toki poikkeuksia on, mutta en lähde nyt tässä jokaista torimyyjää erikseen analysoimaan. Tämäkin kaupankäynti on murroksessa. Jaksaako torimyyjä olla jokaisessa hetkessä läsnä ja nimenomaan vääntää kaupan voitokseen!? Tässäkin myynninalassa jokainen asiakas on mahdollisuus!

SONY DSC

”Jokainen asiakas on mahdollisuus”

DCIM101GOPRO

Somen vaikutus alkaa Suomessakin näkymään myyjien keskuudessa varoittavina esimerkkeinä. Älypuhelimet ovat esillä, watsupit piippaa perstaskussa tai facebook kuumottaa työajalla kassan taustaohjelmassa. Se kaikki aika on poissa maksavan asiakkaan huomiosta. Kuinka paljon aikaa meillä menee päivässä vaapa-ajalla älypuhelimen kanssa? Aaamulla herätään puhelimen kanssa ja vastaavasti iltaisin taiteillaan unisin silmin niin, että puhelin ei tippuisin kovin räväkästi rintalastaa vasten nukahtaessamme. Koukutus puhelimiin näkyy pakosti myös työajalla meissä kaikissa.

DCIM101GOPRO

Esimerkiksi talvella Aasian suunnalla huomasimme, että myyjien työnkuva ei ole varmastikkaan kaikkein arvostetuimpia ammatteja. Mietitäänpäs miten moni asia pyörii myynnin avulla tällä maapallolla? Reissun aikana lomallasi olet jatkuvasti ostamassa jotain tuotetta, palvelua tai mielikuvaa. Millainen vaikutus yksittäisellä myyjällä on kokonaiskuvassa päivän kassaan?

SONY DSC

Vesipullot! Kaksi vai kolme yhden sijasta? Tulevissa blogiteksteissä pureudutaan pintaa syvemmälle lisämyynnin kiehtovassa maailmassa.

SONY DSC

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s