Chilli caffee – nykyajan trendi

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla
Eletään vuotta 2015. Kukapa ei olisi huomannut kadulla tai kauppakeskuksessa ihmistä kävelemässä take away kahvikuppi kädessä kiirellisenä tai kiireettömänä. Usein tämä chillailu täydennetään kännykän avulla.

IMG_6633

Take away kahvi, mikä mahtava rahantekoväline, jos sen oikein oivaltaa. Kirjoittajan käsien kautta on tuhansia ja taas tuhansia kahvin/teen ostajia mennyt vuosien saatossa. Mikä mahtava haaste se olikaan itselleni? Haluan tuoda tässä teidän ajatuksiinne mielikuvan, jossa asiakaspalvelijan ja asiakkaan välille tuodaan 5-10 sekunttia lisää aikaa yhteiseen kauppatilanteeseen. Tuttu ja turvallinen sanahan meille jokaiselle on jostain jo ennestään tullut esille… Nyt ei vedota kiireeseen tai siihen, että kassalla on ruuhkaa/jonoa ja myyjä ei kerkeä kuin rahastaa asiakasta.

Hei! Isot aplodit kaikille jotka kiirellisyyteen vetoavat kassan takana päivittäin. Teillä menee varmasti hyvin firmana ja se on nimenomaan positiivinen ongelma teille! Kiire + asiakkaat = positiivinen ongelma!

Toki voi olla, että miehitys ei joka tilanteessa ole kohdallaan tai työskentelette pitkin päivää yksin omistajan roolissa liikkeessänne. Haluan tuoda nyt esille vahvan ilmaisun omasta elämästäni: ”Jokainen asiakas on mahdollisuus”.

IMG_7811

Vaikka eletäänkin tässä marraskuussa flunssaepidemian kulta-aikaa ja varmasti monella kiireisellä asiakkaalla jopa touhutippa nenästä valuu jonottaessa. Kuuluu huokailua, yskimistä ja monen monta asiakkaan kasvoa jonosta kurkkii, kun te palvelette jonon ensimmäistä. Oletteko pistäneet merkille, että jonon ensimmäisellä ei ole kiire enää vaikka jonossa se vallattomasti yski ja puhkui jonottamista. Kukapa sitä jonottamisesta tykkäisikään. Mutta jono on merkillinen asia. Usein ulkomailla itse reissatessa valitsen kahvipaikakseni sen missä on eniten paikallisia, ruokapaikasta puhumattakaan.

IMG_7812

Jono on isompi valtti teille kilpailussa pienet yrittäjät, kuin jenkkityyliin ikkunassa/seinässä laatumerkkinä iso kirjain! Puhuin jo aikaisemmin tästä 5-10sekunnin lisäyksestä per asiakas. Jokainen asiakas on mahdollisuus. Miksi et käyttäisi asiakaspalvelijana tätä etua ja samalla tulette tutummaksi toisillenne. Tutulle ihmiselle on helpompi jutella.
Luota itseesi ja tee näistä sekunneista itsellesi valttikortti! Seuraavan kerran kun tapaatte niin helpottaa monella tavalla kaupankäyntiänne.

IMG_6352

Se on lauantai. Geelit hiuksiin ja kohti Oulun keskustaa tällä kertaa tapaamaan kavereita. Kahvilaan suuntaamme ja toivon, että kun parkkeeraan takamukseni kassan lähettyville hörppiäkseni kaffeet, niin en kuulisi myyjän kysyvän jokaiselta asiakkaalta vuorollaan ”saisko olla muuta”, kun kahvilan vitriini on täynnä erilaisia lisämyyntituotteita.

Musiikkia korvilleni olisi se, että jokaiselle asiakkaalle jonossa olisi vuorollaan myyjällä jotain omaa ja persoonallista juttua heittää. Huomaamatta asiakas joutuis vastaamaan monipuolisemmin kuin ”kyllä tai ei” ja samalla myös asiakas avautuisi omasta suojakuorestaan kaupankäynnissä.

Esimiehenä tai omistajana ollessanne jokainen saisiko olla muuta laskee keskiostosta ja heikentää tuotteiden menekkiä sekä tunnettavuutta. Joulun aikana kahvit, glögit, teet ja kaakaot tekevät kauppansa itsestään, mutta huomaamattomaan lisämyyntikoulutukseen tarviset apuani. myynti@jusutraining.com pullakaffeet tulille ja päästää istumaan tulevista yhteistyökuvioista! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s