Tervehtiminen – helppo tie lähestymiseen

Otetaanpa puheeksi myynnin ensimmäinen askel. Askel, joka on erittäin tärkeä asiakaspalvelussa ja myös itsestäänselvä, mutta harvassa yrityksessä toteutuva!

SONY DSC

Miksi törmään viikottain asiakaspalvelutilanteisiin, jossa minua kävellään karkuun tai ei huomioida millään tavalla liikkeessä asioidessani?  Kaipaatteko te tervehtimistä kohdallanne? En tarkoita sitä, että kun olette astuneet liikkeeseen niin teidän eteen hyppää myyjä telemark asennossa kyselemään ”tarvitsetteko apua?”, vaan sitä pientä huomionelettä, nyökkäystä tai tervehdystä myyjän suunnalta.

SONY DSC

Tervehtiminen on helpppo tie lähestymiseen. Tietynlainen jää rikotaan, kun tervehditään asiakasta yrityksen työvaatteet päällä. Hyllyttäminen, hinnoittelu ja inventointi on tärkeitä asiota, mutta asiakas on se arvokkain. Asiakas maksaa tänäänkin palkkasi.

SONY DSC

Asiakaspalvelu- ja myyntikoulutuksissa törmään usein seuraavanlaiseen tilanteeseen: Myyjät naureskelevat asiakkaille, jotka kysyvät: ”Hei, oletko sä täällä töissä?” vaikka henkilökunnalla on työvaatteet päällä.  Käännän aiheen toisin päin. Oletteko te myyjinä huomioineet asiakkaan niin, että asiakkaalla on helppo lähestyä teitä ongelmatilanteessa. Vai onko asiakas päässyt yllättämään teidät? Kysymyshän on jään särkemistä asiakkaan puolelta. Sen jään, jonka myyjä olisi voinut rikkoa ottamalla asiakkaaseen kontaktin jo aiemmin.

SONY DSC

Tervehditään siis jatkossa asiakkaita, jotta asiakkaankin on helpompi lähestyä myyjää ilman ahdistusta ja outoja kysymyksiä.

SONY DSC

Onhan se jo hyvät käytöstavat huomioidenkin oikein tervehtiä asiakkaita, kuten myös tuttavia ja kavereita tervehditään vapaa-ajalla. Myymälä on kuin olohuone, jossa ihmiset viettävät aikaa. Asiakaspalvelija/myyjä, kun seuraavaksi menet itse asiakkaaksi, niin havainnoi mahdollista kontaktinottoa myyjän puolelta ja mieti, miten toivoisit sinut huomioitavan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s