Kaksi vai kolme?

Tarinoita on monenlaisia ja värikyniä löytyy penaalin verran. Eikös se niin ole, että monen monta mahtavaa kertomusta alkaa lauseella ”Olipa kerran..”

Olipa kerran Jusu, joka tykkäsi haastaa asiakkaan kuin asiakkaan kassalla. Olihan se myös samalla hänen itsensä haastamista. Myyt sitten mitä tahansa tuotetta/palvelua, haasta itsesi jatkuvasti! En turhaan nostata tätä omaa slougania esille, mutta fakta on, että ”jokainen asiakas on mahdollisuus”. Pystyn puhumaan vain omista näkemyksistäni tässä tulevassa tarinassa.

 

kassakaap

syötävät

Jokaisella myyntialalla työskentelevällä on varmaan uralla ollut tilanne, jossa täytyy myydä jotain tuotetta kilpailun merkeissä työyhteisössä. Ja meistä jokaisesta löytyy kilpailuhenkeä tavalla tai toisella, vaikka aina kilpailu ei ole hyvästä työilmapiirille. Etenkään, jos ei kilpailu ole tasavertainen kaikille. Ja tasaväkistä kilpailua ei voi tehdäkään!

pöytäruokaa

”Tässä olisi suklaata 3 kpl 2 eurolla” tai mitä näitä kaikkia juttuja nyt siellä sun täällä kaupataan. Pointti onkin siinä, miten erottua työkaverista tai kilpailijafirmasta? Aion jatkossa kirjoittaa blogissa ratkaisuja muuttuvaan kilpailutilanteeseen.

Käsi ylös ne, jotka ovat joskus ostaneet kassalinjastolta suklaat kun niitä on tarjottu. Ostitteko tarjouksen takia, mahdollisen yllättävän makean nälän yllättäessä, verensokerin laskiessa kropassanne iltapäivän aikana vai tarjottiinko niitä teille taitavasti ja huomaamattomasti. Vai törmäsittekö saisiko olla muuta -kysymykseen? Vai annettiinko teille kenties kyllä/ei vaihtoehto kysymys?

Ajatellaan tilanne asiakkaan näkökulmasta. Olette kassan jonossa neljäntenä ja kuulette saman tarjouksen jokaiselle edellä olevalle asiakkaalle. Tällöin asennoidutte itse vastaamaan kysymykseen valmiiksi jo EI. Se ei -sana kulkee teidän syljen mukana jo pitkin jonotusaikaa ja se suorastaan puskee ulos heti, kun myyjä kysyy kysymyksen, jonka te olette jo kuulleet pirun monta kertaa.

DCIM101GOPRO

Kelataan kasettia taakse päin. Kaksi vai kolme? Lappeenrantaan vai Lapualle olette matkalla? Makiaa matkaan?

Siinähän oli vain esimerkkejä, mutta kyllä. Jusulla oli jonossa jokaiselle aina oma kysymys ja samalla saatiin ne arvokkaat 5-10 sekunttia taas lisää meidän tuttavuuteen. Eihän kukaan hemmetti ole menossa Lapualle tai Lappeenrantaan, mutta asiakkaan oli pakko avata omaa sanallista arkkuaan ja samalla päästään tutummaksi, jolloin huomaamatonta lisämyyntiä on helpompi tehdä.

Miksi kirjoitin kilpailusta tähän. Siksi, että aikoinaan en tehnyt eniten tunteja kassalla. Minulle riitti ajatus, että jokainen asiakas on mahdollisuus. Hyvistä suoritteista palkittiin ja se motivoi. Onnistumiset myös ruokkii uusiin yrityksiin. Joskus saattoi asiakkaan haastaminen lisämyynnin osalta mennä siihen pisteeseen, että huomaamatta asiakkaat osti minulta kolmena päivänä reilun tuhat suklaapatukkaa ja huonolla matikallakin laskettiin, että maksoin sillä oman palkkani. Tarinahan ei kerro, että löysikö asiakkaan mukaan huomaamatta kaks vai kolme kenoporukkaa viikingloton kylkeen.

Hauskaa sunnuntain illan jatkoa koko jengille siellä näytön toisella puolen =)

Jusu – Myynnin personal treiner, nostatan henkilökohtaisen myynnin uudelle tasolle lähestymällä myynninkuvaa uudesta näkökulmasta. Teetkö kenties myyntihommia provikkapalkkauksella? Myynnin kautta elanto tulee ruokapöytään. Satsataan yhdessä jatkossa myynnin muokkaamiseen. Tehdään yhteinen suunnitelma johon pyritään. Onnistumiset ruokkii rohkeampaan toimintaan myynnin parissa.

Kuljetaan yhdessä tavoitteisiin tavoitteellisesti.

DSC_0197

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s