”Ja sitten muuta” – Oletteko tosissanne

Aurinko paistaa  asfalttitiellä ja kilometrejä on edessä satoja. Liikenteessä ajellessa pistää muutamia asioita silmään. Useat puhuvat puhelimeen sen sijasta, että hankkisivat autoon handsfreen. Sehän jo helpottaa pelkästään ajoasentoa, kun ei tarvitse käsi koukussa ajaa puhelimen kanssa. Puhumattakaan siitä turvallisuuslisästä.

Ei olisi kova investointi myöskään sisäkaijutin bluetoothin kautta autoon. Joka tienpätkältä löytyy kuskeja, jotka ohittavat ja heti ohituksen jälkeen palaavat suoraan siihen auton eteen viistosti takaisin samalle kaistalle, vaikka olisi lääniä ajaa reilusti ohi. Jäisi ne kivet sinkoilematta ohitettavan tuulilasiin! Lähes jokaisesta tienvarsipaikasta saa myös jonkinlaiset kiinantuliaisaurinkolasit silmille, jotta ei tarvii niin hemmetisti siristellä silmiä ajaessa. Ihana aurinko on meidän onnena ja riesana keväällä, mutta nautitaan siitä =)

IMG_1165

Niin ne tienvarsipaikat! Analysoin jatkuvasti huoltoasemien toimintaa ja siellä liikkuvaa rahaa. Persoonat muistetaan kassan takaa, palveluntakia pysähdytään kerta toisen jälkeen samalle kaffeepaikalle ja maittava välipala/ruoka jää pitkäksi aikaa mieleen. Ihmiset autokunnittain käyttävät ison kasan rahaa pysähdyttyään abc:lle, nesteelle, shellille, teboilille jne jne. Puhumattakaaan vielä pienemmälle tankkaus- ja virkistäytymispaikalle.

Sitten te, jotka olette kassan takana firman työpaita päällä.

Mistä helvetistä tulee lauseet ”saisiko olla muuta, sitten muuta, muuta”? Haluan antaa ison muutoksen tähän kulttuuriin, sillä jokainen meistä varmasti halutessaan saa tehtyä huomaamatonta lisämyynti pelkästään juttelemalla asiakkaalle muutaman sekunnin! Se lisämyynti ei ole mitään valmiita kysymyksiä, ”otatko arvan, otatko munkin, sitten muuta”! Äskeiset lauseet ovat sitä hemmetin TYRKYTTÄMISTÄ, josta te itse kassalla työskentelevät ette pidä asiakkaankaan roolissa, puhumattakaan työskennellessä. Herätys myös myyntikouluttajat, jotka vedätte rimaa hipoen tätä samaa skeidaa vuodesta toiseen! Varmasti ammattitaitoa löytyy kouluttaa jo haastavemmin, ja samalla jopa itseään motivoiden! Haasteet ruokkii itseään sekä koulutettavia. Onnistumiset ruokkii rohkeampaan esiintymiseen ja tätä kautta parempaan tulokseen.

Jokainen meistä pysähtyy vuoden aikana useita useita kertoja taukopaikalle tankkaamaan, syömään tai pelkästään jaloittelemaan wc käynnin yhteydessä. Pysähtykää kuuntelemaan, mitä siellä kassalinjastolla raikaa nyt ja mitä jatkossa? Löytyykö nämä sanat ”saisiko olla muuta, sitten muuta, muuta” vai onko jusu päässyt jalkautumaan koulutuksien parissa myös tänne tuloksellisti ja työntekijöitä motivoiden!

IMG_7748

Maksava asiakas on se, joka maksaa teidän palkkanne. Aikaisemmin jo kirjoittelin, että pelkällä take away kaffella ei pitkälle pötkitä, mutta seuraava kymppi on aina mahdollista rikkoa hinnassa kun olette läsnä myyntitilanteessa. Huomaamaton lisämyynti on palvelua. Taidokkaasti tehty ammattimainen huomaamaton lisämyynti on niin huomaamaton, että sitä ei myyjä tai asiakas huomio mitenkään. Kaikkihan on valmiita vastaamaan tähän hemmetin ”saisiko olla muuta kysymykseen ” -EI!!

IMG_1159

Päättävät elimet yrityksissä ja ketjuissa. Siirrytäänkö nykyaikaan ja nostetaan keskiostos uudelle tasolle henkilöstön voimalla? Kyseiset asiat eivät kosketa pelkästään tienvarsi bensa-asemia! Vai mitä olette mieltä? Kuuluuko väsyneitä lauseita joka päivä, lähes joka paikassa?

Jokainen asiakas on mahdollisuus. Turvallisia kilometrejä jatkossakin tien päälle.

Maanantai aloittaa loistavan viikon =)

myynti@jusutraining.com myynnin kehittäjä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s