Seuraavan kympin rikkominen

Jos otsikko jo itsessään rikkoo jotain, niin myös mielikuvamyynnin sanansaattaja haluaa nostattaa ne ihokarvat sähköisesti pystyy ”hyvässä tai pahassa”! Herätys kauppiaat ja esimiehet! Tuleva kesä laittaa jälleen karavaanarit ja kaikki muut kaverit erikseen liikkeelle sukuloimaan, kyläilemään, lomailemaan jne. Raha liikkuu autoteillä ja välillä myös rautateillä! Itseasiassa päivittäin tuolla tienvarsien pysähdyspaikoilla on myös ihmisiä jotka ajavat työkseen tuhansia kilometrejä kuukaudessa.

Miksi nostatan jälleen esille tämän taukopaikkojen surullisen virren ”saisiko olla muuta”! Allekirjoittanut ajelee paikasta toiseen tiheällä tahdilla viikosta toiseen. Teen analyysia taukopaikoista ja isosti päivittäin mietin, että miksi kukaan ei tee asialle mitään? Ihmiset ovat tauolla valmiita käyttämään rahaa itsensä ruokkimiseen sekä virkistämiseen. Huomaamaton lisämyynti on palvelua. Te kassantakana palvelette olemalla läsnä jokaisen asiakkaan kanssa jokaisessa myyntitilanteessa. Läsnäololla huomiotte asiakkaan tarpeet ja teette muutaman tarpeen lisää asiakkaalle huomaamattomasti siinä ohessa. Seuraava kymppi rikki jokaisessa tilanteessa kasvattaa teidän toimipaikan keskiostosta ja samalla saatte tavaran hyllyssä liikkeelle.

IMG_2278

Myyjät ja esimiehet miettikääs seuraavaa! Miksi tätä ei tapahdu? Kenelle odotatte niiden tuotteiden menevän? Miksi vitriinituotteet menevät hävikkiin? Oletteko oikealla alalla? Haluatteko kehittyä? Seuraavan kympin rikkonut suoritus maksaa myös työkaverisi palkan?

Mitenkä tämä kaikki koulutetaan henkilöstölle? Koulutetaanko meillä henkilöstöä? Jeesako tämä panostus tulevaa? Mistä tälläinen kouluttaja löydeteään joka ei sano pelkästään, että lisämyyntiä on se kun kysytään ”saisiko olla muuta”?

Jusu tulee laittaan homman kuntoon! Kyllä, ne ihokarvat nousee pystyyn usealla usealla myynninammattilaisella jotka ovat olleet alalla kauan… Haluatteko olla jatkossakin alalla? Myynninala on nyt murroksessa. Murrosta suuresti  esille tuomassa on JUSU.

IMG_7748

Hei ihmiset siellä näyttöjen takana. Laskekaan päivässä asiakkaan roolissa seuraavaa: ”Kuinka monta kertaa päivässä kuulette sanan SAISIKO OLLA MUUTA”? Monestikko myyjänä päästätte tämän hemmetin kirosanan suustanne? Monestikko se kaveri työvaatteissa siinä vieressä lausuu sitä?

Hyvää alkavaa kesää koko jengille!

Lopuksi vielä pieni pohdinta. Muutaman päivän kuittikasa auton hanskalokerossa kertoo karua tarinaa. Seuraava kymppi kun oltaisiin rikottu jokaisessa paperissa jotka on tulostettu toimipaikkojen kassalta. Te voisitte hyvin siellä työyhteisössä. Paremmin kuin eilen.

IMG_2277

 

 

 

One thought on “Seuraavan kympin rikkominen

  1. Hyvä huomio. Tuohon kysymykseen on niin helppo sanoa ”ei”, mutta kysymyksen erilainen asettelu ja asenne saattaa helposti muuttaa lopputulosta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s