Myyjän kilpailuvietti

Kysyn jokaisessa asiakaspalvelu- ja myyntikoulutuksessani puolenvälin kieppeillä kysymyksen seuraavasti: ”Oletteko te kilpailuhenkisiä?”. Tykkäätteko kilpailla työssä ja vapaa-ajalla erinäisissä asioissa? Varovasti osalla nousee käsi, mutta onneksi on myös joukossa niitä jotka nostavat kirkkainsilmin käden välittömästi kohti kattoa! Voittajan elkein tai ei, tässä tulemme nimenomaan kysymystäkin suurempaan käänteeseen! Mitä hemmettiä teette myynnin alalla jo ette halua kilpailla?

Itsensä kanssa päivittäin kilpailette! Vai onko jälleen kerran tämä sanamuoto ”kilpailu” väärin muotoiltu korvaanne? Kuten ”lisämyynti”-sanastossa! Myyjät myy, myyjältä nimenomaan vaaditaan sitä myyntiä! Myynnin toteutuminen tehokkaasti ja ammattitaidolla. Myyjä myy, siivojat pitää paikat siistinä, kuskit ajavat turvallisesti paikasta a paikkaan b, kokit ruokkivat maukkaat ateria, hoitajat sairaaloissa tekevät parhaansa teidän hoitamiseen jne jne. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Olenko minä parempi tänään myynnillisesti kuin eilen? viime viikolla? iltapäivällä tehokkaampi kuin aamu ennen ensimmäistä kaffeepaussia? Nyt pelkästään puhutaan itsensä haastamisella. Vertaattehan te päivittäin myyntiä omissa suorituksissa? Onhan teillä tavoite kappalemäärissä, asiakkaissa sekä kaupoissa? Euromäärissä?

Itsensä haastaminen on osa isoa kilpailua. Jopa voisi sanoa, että formulatyyliin kilpavarustelua. Paremmat renkaat ja moottori myyjälle alle tai konkreettisesti seuraavaa: ”Kunnon työkengät jalkaan ja maittava aamupala sekä lounas keskivartaloon”.

Haluanko olla parempi kuin työkaverini? Tottahelvetissä haluatte! Ette välttämättä tuo sitä esille kun sitä julkisesti kysytään, mutta nykyään useassa lounaspaikassa ruokaillessani olen kuullut lähipöydissä rankkaa pohdiskelua yt-peikoista ja vähentämisestä. Jatkossa se oman myyntityösketelyn kilpavarustelu tulee näkymään vielä suuremmassa kuvassa työelämässä. Oletko valmiina kilpailussa?

Myynti on joukkuepeliä, jossa yksilöt erottuvat. Yksilöt tekevät ratkisut ja jokainen asiakas on mahdollisuus. Sulkekaa joskus silmänne ja kuunnelkaa mitä työkaveri puhuu asiakkaalle kerta toisensa jälkeen. Onko se saama kasettia vai jokaiselle yksilöllistä toteuttamista? Huomioikaa myös mitä te puhutte asiakkaille myyntitilanteessa.

Mitä haluan tuoda esille kasetista. Helppohan se on vetää samaa kasettia puheenosalta päivästä toiseen, mutta kestääkö oma ”kasetti”? Korvienväli kaipaa virikkeitä ja uudistua asiakkaiden läsnäollessa. Kasetti voi toimia myynnillisesti tiettyyn pisteeseen asti, mutta kun olette saaneet kauppaa ja varmuutta niin uskaltakaa uudistua ja haastaa itsenne sekä työkaverinne. Samahan se on itselläni myyntiä tehdessä tai myyntikoulutuksia pitäessä. Jokaiselle pyrin tuomaan erilaisen kokemuksen. Henkilökohtaista valmennusta ja myyntiä päivittäin.

Tasavertaisia kilpailuita ei ole keksitty, mutta jokaista motivoivaa kilpailua on helppo kehittää työyhteisöön! Jokaisella on mahdollisuus voittaa ja jokainen pääsee osallistumaan! Kysy lisää myynti@jusutraining.com ja räätälöidään työyhteisöösi tehokas kilpailu josta jokainen nauttii vaikka ei olisikaan ennemmin ollut kilpailuiden puolella!

Aurinkoista kesäkuun jatkoa!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s